Bramborovo-celerový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 8 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 999.3 mg
- Vláknina 16257.8 mg
- Vitamín A 16257.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Ve slupce uvařené brambory a natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme na nudličky nakrájený celer a oloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
-
3
Olej promícháme s octem, solí a pepřem. Nalijeme na salát a zlehka promícháme.
-
4
Salát podáváme dobře vychlazený.