Jehněčí maso s čočkou a kari kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jehněčí maso
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Brambory sladké (Batáty)
  • 15 g Máta
  • 120 g Čočka zelená Puy
  • 230 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 624.4 mg
  • Vláknina 14281 mg
  • Vitamín A 14281 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1664.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro přípravu jehněčího masa s čočkou a kari kořením použijeme teflonovou pánev se silným dnem. V pánvi rozehřejeme olej, do něj nasypeme plátky cibule, nadrobno nakrájené červené chilli papričky, bez semínek, prolisovaný česnek a mletý zázvor. Pečeme do měkka.

  • 2

    Přisypeme kari koření, indické koření garam masala, sůl, citronovou šťávu a kostky jehněčího masa, předem zbaveného tučných částí. Vše dobře promícháme, přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, 125 ml hovězího vývaru, nasekanou čerstvou mátu a zelenou čočku, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut přikryté pokličkou. Doplníme na kostky na krájené batáty, zbylým vývarem a vaříme do měkka, asi 20-25 minut.

Komentáře k receptu