Jehněčí maso s čočkou a kari kořením
Suroviny
- 700 g Jehněčí maso
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Brambory sladké (Batáty)
- 15 g Máta
- 120 g Čočka zelená Puy
- 230 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 24 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 624.4 mg
- Vláknina 14281 mg
- Vitamín A 14281 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1664.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pro přípravu jehněčího masa s čočkou a kari kořením použijeme teflonovou pánev se silným dnem. V pánvi rozehřejeme olej, do něj nasypeme plátky cibule, nadrobno nakrájené červené chilli papričky, bez semínek, prolisovaný česnek a mletý zázvor. Pečeme do měkka.
-
2
Přisypeme kari koření, indické koření garam masala, sůl, citronovou šťávu a kostky jehněčího masa, předem zbaveného tučných částí. Vše dobře promícháme, přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, 125 ml hovězího vývaru, nasekanou čerstvou mátu a zelenou čočku, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut přikryté pokličkou. Doplníme na kostky na krájené batáty, zbylým vývarem a vaříme do měkka, asi 20-25 minut.