Králík na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 193.5 mg
- Draslík 740.9 mg
- Vláknina 5267.7 mg
- Vitamín A 5267.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme a nasekáme na kusy. Osolené opepřené porce prudce osmažíme na tuku po obou stranách, poté přidáme oloupaný česnek, snítku rozmarýnu, šalvěje, zalijeme bílým vínem, vývarem a dusíme 30 minut. Z citronu oloupeme kůru a vykrájíme filety, které i se šťávou vložíme ke králíkovi, dál pomalu dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme,
-
2
vložíme čerstvé máslo, provaříme a dochutíme.