Králík podle mnicha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 40 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 800 g Králík
  • 200 ml Víno červené
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 190.5 mg
  • Draslík 953.1 mg
  • Vláknina 6591 mg
  • Vitamín A 6591 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na kusy, osolíme, opepříme, osmažíme na tuku, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce osmahneme.

  • 2

    Vložíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, zalijeme červeným vínem, drceným česnekem, přidáme kousek rozmarýnu a 30 minut dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla a provaříme.

Komentáře k receptu