Pečená vepřová roláda se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 800 g Vepřová kýta
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 1297.3 mg
  • Vláknina 9128.9 mg
  • Vitamín A 9128.9 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrojíme tak, aby vznikl plát, z něhož můžeme udělat roládu. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme, cibuli rozkrájíme na měsíčky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kousky, cuketu rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, brambory omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.

  • 2

    V misce utřeme změklé máslo se solí, kořením, česnekem a sójovou omáčkou. Touto směsí potřeme připravený plát masa (nenatíráme až do krajů, aby náplň nevytékala), maso zavineme a dobře převážeme potravinářským provázkem.

  • 3

    Roládu vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení roládu opatrně otáčíme, přeléváme vypečenou šťávou a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

  • 4

    Po 40 minutách vložíme k roládě všechnu zeleninu i brambory a pečeme dalších 30 minut (po 15 minutách sejmeme alobal a roládu dopečeme odkrytou). Stále roládu poléváme výpekem.

  • 5

    Z upečené rolády odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do mísy, v níž se roláda pekla a servírujeme.

Komentáře k receptu