Pečená vepřová roláda se zeleninou
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 800 g Vepřová kýta
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 43 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 1297.3 mg
- Vláknina 9128.9 mg
- Vitamín A 9128.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrojíme tak, aby vznikl plát, z něhož můžeme udělat roládu. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme, cibuli rozkrájíme na měsíčky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kousky, cuketu rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, brambory omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.
-
2
V misce utřeme změklé máslo se solí, kořením, česnekem a sójovou omáčkou. Touto směsí potřeme připravený plát masa (nenatíráme až do krajů, aby náplň nevytékala), maso zavineme a dobře převážeme potravinářským provázkem.
-
3
Roládu vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení roládu opatrně otáčíme, přeléváme vypečenou šťávou a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
-
4
Po 40 minutách vložíme k roládě všechnu zeleninu i brambory a pečeme dalších 30 minut (po 15 minutách sejmeme alobal a roládu dopečeme odkrytou). Stále roládu poléváme výpekem.
-
5
Z upečené rolády odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do mísy, v níž se roláda pekla a servírujeme.