Vepřové plátky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 47 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 23.1 mg
- Vláknina 6 mg
- Vitamín A 6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5075.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolené plátky masa jemně pokapané limetkovou šťávou (cca 8 ks po 100 g), orestujeme na rozehřátém másle asi 3 minuty z každé strany. Hotové je vyjmeme a udržujeme teplé po dobu, než připravíme šťávu, kterou zhotovíme přilitím vína do výpeku z masa. Vaříme cca 2 minuty, aby se víno částečně odpařilo a šťáva zhoustla.