Vepřové plátky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 800 g Vepřové maso libové
  • 125 ml Víno bílé
  • 3 ml Limetková šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 23.1 mg
  • Vláknina 6 mg
  • Vitamín A 6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5075.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené plátky masa jemně pokapané limetkovou šťávou (cca 8 ks po 100 g), orestujeme na rozehřátém másle asi 3 minuty z každé strany. Hotové je vyjmeme a udržujeme teplé po dobu, než připravíme šťávu, kterou zhotovíme přilitím vína do výpeku z masa. Vaříme cca 2 minuty, aby se víno částečně odpařilo a šťáva zhoustla.

Komentáře k receptu