Teplý salát z červené čočky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka vařená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Zázvor celý
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar zeleninový
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 491.1 mg
  • Vláknina 11756.2 mg
  • Vitamín A 11756.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem, restujeme dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přisypeme čočku, přimícháme rozpůlené rajčata, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.

  • 2

    Připravený salát porcujeme na talíře, každou porci polijeme na pánvi rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou petrželovou nati.

Komentáře k receptu