Teplý salát z červené čočky
Suroviny
- 200 g Čočka vařená
- 100 g Máslo čerstvé
- 10 g Petržel - nať
- 50 g Zázvor celý
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4 dl Vývar zeleninový
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 24 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 491.1 mg
- Vláknina 11756.2 mg
- Vitamín A 11756.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem, restujeme dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přisypeme čočku, přimícháme rozpůlené rajčata, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
-
2
Připravený salát porcujeme na talíře, každou porci polijeme na pánvi rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou petrželovou nati.