Pečená vepřová žebírka s medovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 98 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Med včelí
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Česnek sušený
  • 1.5 kg Vepřová žebra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1143 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 897.6 mg
  • Vláknina 298.8 mg
  • Vitamín A 298.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená žebírka rozsekáme na 4 porce, osolíme a poprášíme zázvorem. V misce promícháme med se sójovou omáčkou a sušeným česnekem.

  • 2

    Omáčkou z obou stranou potřeme žebírka, vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 1 a 1/2 hodiny. Během pečení žebírka obracíme a potíráme omáčkou.

  • 3

    Pečená žebírka ihned podáváme.

Komentáře k receptu