Švestkový jahelník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 25 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 162.7 mg
- Draslík 358.2 mg
- Vláknina 14199.2 mg
- Vitamín A 14199.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1566.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.
-
2
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a vsypeme do hrnce se studeným mlékem. Osolíme a zvolna uvaříme kaši. Do hotové kaše vmícháme cukr, 30g másla, citronovou kůru, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme švestky.
-
3
Pekáček vymažeme kouskem másla a naplníme připravenou směsí.
-
4
Jahelník zapékáme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.