Švestkový jahelník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Švestky
  • 120 g Cukr krupice
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 162.7 mg
  • Draslík 358.2 mg
  • Vláknina 14199.2 mg
  • Vitamín A 14199.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1566.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.

  • 2

    Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a vsypeme do hrnce se studeným mlékem. Osolíme a zvolna uvaříme kaši. Do hotové kaše vmícháme cukr, 30g másla, citronovou kůru, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme švestky.

  • 3

    Pekáček vymažeme kouskem másla a naplníme připravenou směsí.

  • 4

    Jahelník zapékáme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.

Komentáře k receptu