Sýrová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 5 kávová lžička Víno bílé
  • 0.2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 502.6 mg
  • Draslík 170.6 mg
  • Vláknina 29.9 mg
  • Vitamín A 29.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme na 1 porci vždy 2 vejce se solí. Vlijeme je na rozehřáté máslo a pečeme omeletu. Vidličkou ji promícháme od středu, opaprikujeme a necháme ztuhnout.

  • 2

    Zvlášť si v hrnku připravíme nastrouhaný sýr rozmíchaný s vínem.

  • 3

    Na hotovou omeletu dáme část připraveného sýru, přeložíme a upravíme na talíř.

Komentáře k receptu