Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 140 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Fazole Borlotti
- 15 g Petržel - nať
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.02 kávová lžička Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 94 g
- Sodík 1534 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 926.2 mg
- Vláknina 14550.1 mg
- Vitamín A 14550.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Doměkka ve velké pánvi s rozpáleným olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, přisypeme chilli a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata a velkou mrkev, zeleninový vývar a tenké plátky řapíkatého celeru. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut, částečně odkryjeme pokličku. Po 30 minutách přidáme velkou na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené zelené fazolky, scezené fazolky borlotti (fazolky s červenými skvrnami) a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou petrželku, dosolíme, dopepříme.