Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 140 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Fazole Borlotti
  • 15 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.02 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 1534 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 926.2 mg
  • Vláknina 14550.1 mg
  • Vitamín A 14550.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Doměkka ve velké pánvi s rozpáleným olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, přisypeme chilli a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata a velkou mrkev, zeleninový vývar a tenké plátky řapíkatého celeru. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut, částečně odkryjeme pokličku. Po 30 minutách přidáme velkou na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené zelené fazolky, scezené fazolky borlotti (fazolky s červenými skvrnami) a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou petrželku, dosolíme, dopepříme.

Komentáře k receptu