Vepřové panenky pikantní s polentou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 1443.4 mg
- Vláknina 4092 mg
- Vitamín A 4092 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme rajčatové pesto, nasekanou bazalku, limetkovou šťávu a olivový olej. Nakrájíme špalíčky z vepřové panenky, potřeme je marinádou, naskládáme do mísy a marinujeme asi 30 minut. Maso grilujeme podle druhu grilu následovně :
-
2
Grily na dřevěné uhlí, plynové grily s víkem: Špalíčky masa rozložíme na rošt potřený olejem, pod něj vložíme nádobku na odkapávání šťávy z masa a grilujeme asi 15 minut, potíráme marinádou během grilování. Jakmile je maso téměř hotové, nakrájíme polentu o velikosti 10x7 cm, potřeme olejem a grilujeme z každé strany asi 3 minuty dozlatova.
-
3
Otevřené grily: Rošt nasadíme asi 3 cm nad gril a gril rozehřejeme. Maso rozložíme na rošt, z každé strany grilujeme asi 15 minut, při obracení potíráme marinádou. Polentu nakrájíme na plátky 10x7 cm a grilujeme po obou stranách asi 3 minuty na roštu potřeném olejem.