Polévka čočková se sladkými bramborami
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 120 g Čočka červená
- 340 g Brambory sladké (Batáty)
- 20 g Koriandr čerstvý
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1322 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 913.9 mg
- Vláknina 15785.8 mg
- Vitamín A 15785.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni v rendlíku rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a smažíme do změknutí, zamícháme mletý kmín a mletý koriandr. Vložíme na čtvrtky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, červenou čočku, oloupané a na kostičky nakrájené batáty a brambory, mrkev na plátky, po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 50 minut, zelenina má být křehká. Aby polévka nepřetekla pokličku, částečně odkryjeme.
-
2
Hotovou směs dohladka rozmixujeme, vmícháme čerstvý koriandr, dosolíme a dopepříme.