Čalamáda s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 100 g Deko
  • 50 g Feferony
  • 300 ml Ocet vinný
  • 750 ml Olej slunečnicový
  • 5 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 kg Paprika červená
  • 1 kg Cibule
  • 1 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 612.4 mg
  • Vláknina 19385 mg
  • Vitamín A 19385 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 162.6 mg
  • Vitamín E 16.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno, mrkev strouháme. Vsypeme do kameninového hrnce, promícháme, ocet smícháme s cukrem, Dekem, nadrobno rozkrájenými feferonkami a vmícháme do čalamády. Zakryjeme a necháme stát do druhého dne. Přimícháme olej, naplníme sklenice, uzavřeme a skladujeme v chladnějším místě.

Komentáře k receptu