Nakládaná paprika s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 442.9 mg
- Vláknina 6960 mg
- Vitamín A 6960 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 163.4 mg
- Vitamín E 10.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky, které ještě přepůlíme. Zeleninu vložíme do pánve, osolíme a 20 minut podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou. Zeleninou naplníme menší zavařovací sklenice, do každé přilijeme lžíci oleje, uzavřeme a zavařujeme v zavařovacím hrnci 20 minut.
-
2
Sklenice vyndáme, necháme vychladnout a skladujeme na chladnějším místě. Používáme jako základ na přípravu leča nebo zeleninových omáček.