Pulao rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 3 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 718.3 mg
- Vláknina 33880.8 mg
- Vitamín A 33880.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme několikrát pod studenou vodou a dáme stranou.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme hřebíček, celý pepř, kardamom a 1 minutu smažíme. Přidáme rýži a smažíme 2 minuty. Přidáme šafrán, vodu, sůl a pod pokličkou vaříme, dokud se voda nevstřebá.
-
3
Pulao rýži přendáme do servírovací mísy a ihned podáváme.