Hastrmanka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 282.3 mg
- Draslík 238.2 mg
- Vláknina 6419.8 mg
- Vitamín A 6419.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1562.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Kopřivy omyjeme, lístky otrháme, dáme do síta a přelijeme je asi 5 dl vařící vody. Pak je dáme do misky, přidáme 2 dl mléka a kopřivy rozmixujeme.
-
3
V hrnci svaříme 8 dl mléka, přidáme mléko s rozmixovanými kopřivami, polévku zjemníme máslem a ochutíme česnekem, bílým pepřem a solí.
-
4
Na talíře dáme rozkrájená vajíčka, přelijeme je "hastrmankou" a podáváme.