Hastrmanka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Kopřiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 282.3 mg
  • Draslík 238.2 mg
  • Vláknina 6419.8 mg
  • Vitamín A 6419.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1562.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Kopřivy omyjeme, lístky otrháme, dáme do síta a přelijeme je asi 5 dl vařící vody. Pak je dáme do misky, přidáme 2 dl mléka a kopřivy rozmixujeme.

  • 3

    V hrnci svaříme 8 dl mléka, přidáme mléko s rozmixovanými kopřivami, polévku zjemníme máslem a ochutíme česnekem, bílým pepřem a solí.

  • 4

    Na talíře dáme rozkrájená vajíčka, přelijeme je "hastrmankou" a podáváme.

Komentáře k receptu