Okurkový salát sterilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 1500 g Okurky
  • 120 g Cukr krupice
  • 40 g Podravka
  • 200 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 277.6 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky nakládačky omyjeme, očistíme kartáčkem a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Ocet svaříme s cukrem a podravkou a necháme vychladnout.

  • 2

    Okurky promícháme s cibulí, naplníme zavařovací sklenice, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a zavařujeme asi 10 až 12 minut.

  • 3

    Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu