Mleté řízky na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso přední
  • 200 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 127.8 mg
  • Draslík 387.4 mg
  • Vláknina 1099.8 mg
  • Vitamín A 1099.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso a vepřovou plec omyjeme a najemno umeleme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a 3 lžíce vody. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme 8 plochých řízků na navlhčeném prkénku a zvolna je opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu