Skopový pekáč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 250 g Lilek
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 600 g Skopové maso přední
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 1087.7 mg
  • Vláknina 10078.6 mg
  • Vitamín A 10078.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kostky. Smícháme je s nakrájenou cibulí. Vložíme na dno pekáče. Na ně poklademe na větší kousky nakrájené maso, na plátky nakrájené lilky, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou, přilijeme vývar s drceným česnekem se solí a kořením. Zakapeme olejem a dusíme v troubě, před koncem přidáme nakrájená rajčata a doděláme.

Komentáře k receptu