Citrony v soli s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 2 g
- Sodík 48478 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 480.9 mg
- Vláknina 15591.4 mg
- Vitamín A 15591.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony důkladně omyjeme, i s kůrou nakrájíme na plátky, jádra odstraníme. V míse smícháme s nasekanými feferonkami, ochutíme solí a kořením.
-
2
Směs rozdělíme do sklenic, uzavřeme. Vložíme na celý den do velmi mírně vyhřáté trouby, nebo necháme stát na slunci alespoň dva týdny. Naložené citrony necháme poté zrát cca 2 měsíce a podáváme k masu.