Indický rasam
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.1 mg
- Vláknina 5453 mg
- Vitamín A 5453 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferony nakrájíme, společně s kmínem a hořčičným semínkem nasucho opražíme na pánvi. Poté směs rozdrtíme v hmoždíři.
-
2
Do kastrolu vlijeme hrnek vody, přidáme utřený česnek, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, ochutíme pepřem, kari kořením a vmícháme opraženou směs. Přivedeme k varu, odstavíme.
-
3
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova. Přidáme do kastrolu, podáváme jako chuťovku k masu a rýži.