Brambory bylinkové s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 954 mg
  • Vláknina 13287.2 mg
  • Vitamín A 13287.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vroucí vodou uvaříme nakrájené brambory doměkka, poté scedíme.

  • 2

    Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme červenou cibuli nakrájenou na 8 dílů, rozetřený česnek, citronovou šťávu a vaříme 3 minuty. Přidáme uvařené brambory a promícháme. Pod pokličkou vaříme 25 minut.

  • 3

    Brambory posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu