Restované okurky s masem - Ói son
Suroviny
- 200 g Okurka salátová
- 4 g Sůl
- 1 g Paprika mletá sladká
- 4 g Sůl
- 4 g Cukr krupice
- 24 g Cukr krupice
- 300 g Hovězí kýta
- 1 g Sezam - semena
- 0.1 g Pepř černý mletý
- 100 g Houby Shitake sušené
- 2.3 g Pórek
- 1.1 g Česnek
- 200 ml Voda pitná
- 6 ml Omáčka sójová
- 60 ml Ocet kvasný lihový
- 15 ml Voda pitná
- 2 ml Olej sezamový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 731.5 mg
- Vláknina 6541.5 mg
- Vitamín A 6541.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme na hodinu do vody, potom je necháme okapat, odřežeme jim nožičky a nakrájíme je na kousky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Kousky masa a kousky hub smícháme s kořenící omáčkou a orestujeme tuto směs na pánvi.
-
2
Salátovou okurku důkladně umyjeme, nakrájíme na špalíčky 2cm dlouhé. Každý špalíček okurky několikrát nařízneme do poloviny špalíčku. Naříznuté špalíčky restujeme na pánvi po dobu jedné minuty, vyjmeme a necháme vychladnout.
-
3
Z rozšlehaného vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na stejně velké kousky jako houby a maso.
-
4
Do zářezů orestovaných kousků okurek vložíme kousky
-
5
omelety a rozdělíme do nich také masovou směs. Naplněné okurky pokropíme sladkým octem, (který také můžeme servírovat zvlášť v misce), a na ozdobu posypeme okurky červenou papričkou. Pokrm podáváme studený.
-
6
Příprava sladkého octa:
-
7
Ve 4 lžících octa rozmícháme 2 lžíce cukru a lžíci vody, směs ochutíme solí.
-
8
Příprava omáčky:
-
9
Do sójové omáčky přimícháme lžičku cukru, nasekaný pórek, nasekaný česnek a půl lžičky sezamového oleje. Směs ochutíme solí a pepřem.