Kořeněné Batáty
Suroviny
- 45 g Máslo čerstvé
- 1000 g Brambory sladké (Batáty)
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 11 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 853.6 mg
- Vláknina 8832.9 mg
- Vitamín A 8832.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi na zpěněném másle krátce osmažíme za občasného míchání nadrcený česnek doměkka. Do pánve přidáme omyté, neoloupané, na kostky nakrájené brambory a pánví potřásáme 1-2 minuty. Vmícháme chilli koření, papriku, římský kmín a skořici. Potom přidáme rajčata a směs zvolna dusíme 1-2 minuty.
-
2
Přilijeme šťávu z rajčat, podle chuti osolíme a pod pokličkou dusíme 15-20 minut. Během dušení brambory občas lehce obrátíme, ale nemícháme je.
-
3
Hotový pokrm ozdobíme jogurtem a nasekanou petrželkou.
-
4
Ihned podáváme.