Skopové rizoto s rajčaty a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 30 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 161.8 mg
- Vláknina 6125 mg
- Vitamín A 6125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, přisypeme papriky s rajčaty, okořeníme mletým zázvorem a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, přimícháme dušenou rýži, nakládaný hrášek a prohřejeme.
-
3
Naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které sypeme strouhaným sýrem.