Jablečná marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 215.5 mg
- Vláknina 7748.4 mg
- Vitamín A 7748.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kostičky.
-
2
Do hrnce vložíme kousky jablek, přidáme lžíci pomerančové kůry a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut, pak přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr a povaříme ještě 5 minut. Hrnec sundáme ze sporáku.
-
3
Do připravených skleniček nalijeme marmeládu a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.