Jablečná marmeláda

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 1 ks Kyselina citrónová
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215.5 mg
  • Vláknina 7748.4 mg
  • Vitamín A 7748.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do hrnce vložíme kousky jablek, přidáme lžíci pomerančové kůry a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut, pak přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr a povaříme ještě 5 minut. Hrnec sundáme ze sporáku.

  • 3

    Do připravených skleniček nalijeme marmeládu a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře k receptu