Vejce do skleničky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 17 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 736 mg
- Draslík 237 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící vodou ponoříme vejce, musí mít pokojovou teplotu. Rozbití skořápky při vkládání vejce do vody zabráníme použijeme-li na vejce lžíci, popřípadě přidáme do vody ocet a zmírníme oheň. Vejce vaříme asi 5 minut, záleží na velikosti vajec. Asi po 5 minutách vejce vytáhneme a vychladíme pod studenou vodou, ale jenom abychom je udrželi v ruce. Uvařené a zchlazené vejce ze skořápky lžičkou vydlabeme do připravené skleničky, rozsekáme, osolíme a opepříme. Při vyškrabování vejce ze skořápky musíme dávat pozor, aby se nám kousky skořápky nedostali do vejce ve skleničce.