Vejce do skleničky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 450 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 237 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící vodou ponoříme vejce, musí mít pokojovou teplotu. Rozbití skořápky při vkládání vejce do vody zabráníme použijeme-li na vejce lžíci, popřípadě přidáme do vody ocet a zmírníme oheň. Vejce vaříme asi 5 minut, záleží na velikosti vajec. Asi po 5 minutách vejce vytáhneme a vychladíme pod studenou vodou, ale jenom abychom je udrželi v ruce. Uvařené a zchlazené vejce ze skořápky lžičkou vydlabeme do připravené skleničky, rozsekáme, osolíme a opepříme. Při vyškrabování vejce ze skořápky musíme dávat pozor, aby se nám kousky skořápky nedostali do vejce ve skleničce.

Komentáře k receptu