Vejce s rajčaty a tuňákem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tuňák v oleji
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 374.8 mg
  • Draslík 437.2 mg
  • Vláknina 6545.5 mg
  • Vitamín A 6545.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, oloupeme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z tuňáka slijeme olej a nakrájíme na kousky. Salát rozebereme na listy, propláchneme a necháme okapat. V misce smícháme olivový olej, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř.

  • 2

    Dno servírovací mísy vyložíme listy salátu, poklademe plátky vajec, cibule, rajčat a kousky tuňáka. Přelijeme zálivkou a pod fólií necháme alespoň půl hodiny vychladit.

Komentáře k receptu