Vejce s rajčaty a tuňákem
Suroviny
- 150 g Tuňák v oleji
- 800 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 5 ks Rajčata
- 2 ks Cibule červená
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 374.8 mg
- Draslík 437.2 mg
- Vláknina 6545.5 mg
- Vitamín A 6545.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, oloupeme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z tuňáka slijeme olej a nakrájíme na kousky. Salát rozebereme na listy, propláchneme a necháme okapat. V misce smícháme olivový olej, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř.
-
2
Dno servírovací mísy vyložíme listy salátu, poklademe plátky vajec, cibule, rajčat a kousky tuňáka. Přelijeme zálivkou a pod fólií necháme alespoň půl hodiny vychladit.