Zeleninové rizoto z jednoho hrnce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 1 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 111.7 mg
- Vláknina 11410.9 mg
- Vitamín A 11410.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmažíme cibulku, zpěníme na ní papriku, přidáme zeleninu dle chuti. Orestujeme a přidáme hrnek oprané rýže a zalijeme hrnkem a půl vody. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Občas mícháme a vaříme, dokud se voda nevypaří.
-
2
Rýže musí být měkká, pokud tak není, dolijeme trochu vody a dovaříme.
-
3
Podáváme se strouhaným sýrem.