Dušený kořeněný pastinák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pastinák
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 130.3 mg
  • Vláknina 12386.8 mg
  • Vitamín A 12386.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pastinák očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pastinák, koření, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 2

    Hotovou zeleninu dozdobíme na kroužky pokrájenými paprikami a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu