Kotlety na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1031 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 813.5 mg
- Vláknina 8813.3 mg
- Vitamín A 8813.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety nařízneme, naklepeme, nasolíme, opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Zasypeme kmínem, paprikou, necháme zpěnit. Na tento základ vrátíme kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme do poloměkka. Přidáme na kostky nakrájené brambory, papriku a rajčata, osolíme a společně dodusíme. Kotletu podáváme s porcí zeleniny, politou vypečenou šťávou.