Kotlety na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Rajčata
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 500 g Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1031 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 813.5 mg
  • Vláknina 8813.3 mg
  • Vitamín A 8813.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety nařízneme, naklepeme, nasolíme, opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Zasypeme kmínem, paprikou, necháme zpěnit. Na tento základ vrátíme kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme do poloměkka. Přidáme na kostky nakrájené brambory, papriku a rajčata, osolíme a společně dodusíme. Kotletu podáváme s porcí zeleniny, politou vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu