Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou
Suroviny
- 30 g Křen
- 100 g Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Čekanka
- 1 ks Cibule červená
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 344.3 mg
- Draslík 232.7 mg
- Vláknina 5370.8 mg
- Vitamín A 5370.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, křen jemně nastrouháme, salát i čekanku natrháme na širší proužky. Olej smícháme se smetanou, octem, cukrem, solí a pepřem.
-
2
Promícháme křen s cibulí, přelijeme zálivkou a necháme alespoň půl hodiny uležet.
-
3
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe rozpůlenými, natvrdo uvařenými vejci a přelijeme zálivkou. Vychladíme a podáváme.