Mléčná polévka se sněhovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Solamyl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Olej mandlový hořký
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr vanilka
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 102.1 mg
  • Vláknina 2684 mg
  • Vitamín A 2684 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Škrobovou moučku rozmícháme ve 4 lžících mléka. Zbytek mléka smícháme v hrnci s mletými mandlemi a mandlovým olejem, přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme postupně rozpuštěnou škrobovou moučku a necháme znovu projít varem.

  • 2

    Poté přimícháme žloutek rozšlehaný s 2lžícemi vody, ochutíme cukrem, vanilkovým cukrem a solí.

  • 3

    Mezitím připravíme sněhové nočky. Z bílku a lžiček cukru ušleháme tuhý sníh, lžičkou z něj vypichujeme malé nočky, položíme na horkou polévku, zakryjeme a necháme cca 5min ztuhnout.

  • 4

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu