Květák s brambory
Suroviny
- 250 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Květák
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 2 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1097.8 mg
- Vláknina 15243.2 mg
- Vitamín A 15243.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci ve slupce uvaříme brambory, scedíme vodu a necháme je vychladnout. Následně je oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr. Květák opláchneme, rozporcujeme na jednotlivé růžičky.
-
2
Na plotnu položíme wok, v němž rozpálíme olej, vsypeme kmín, opražíme, vložíme růžičky květáku, restujeme 2 minuty, pak wok zakryjeme, za dalších pět minut přidáme kostičky brambor. Přisypeme mletý kmín, cayenský pepř, kurkumu a koriandr.
-
3
Podélně rozkrojíme chilli papričku, odstraníme semínka, nasekáme ji, přidáme ke květáku a bramborám. Osolíme, opepříme, pět minut vaříme, během varu průběžně mícháme. Na závěr zasypeme nakrájeným čerstvým koriandrem a servírujeme.