Čatní ananasové

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 225 g Cukr krupice
  • 85 g Hrozinky
  • 255 g Ananas
  • 250 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Jablka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 78.5 mg
  • Vláknina 1211.9 mg
  • Vitamín A 1211.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas a jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, zázvorový kořen a chilli papričky najemno nasekáme. Ocet, cukr, sůl, skořici, chilli papričky s česnekem a zázvorem vložíme do varné nádoby a uvedeme do varu. Přidáme ananas s jablky a hrozinkami a za častého míchání vaříme při nízkém příkonu tepla, až se jablka rozvaří a čatní dostatečně zhoustne. Ve směsi necháme nerozvařené kousky ananasu.

  • 2

    Čatní naplníme do vypařených horkých sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.

Komentáře k receptu