Čatní ananasové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 0 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 78.5 mg
- Vláknina 1211.9 mg
- Vitamín A 1211.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas a jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, zázvorový kořen a chilli papričky najemno nasekáme. Ocet, cukr, sůl, skořici, chilli papričky s česnekem a zázvorem vložíme do varné nádoby a uvedeme do varu. Přidáme ananas s jablky a hrozinkami a za častého míchání vaříme při nízkém příkonu tepla, až se jablka rozvaří a čatní dostatečně zhoustne. Ve směsi necháme nerozvařené kousky ananasu.
-
2
Čatní naplníme do vypařených horkých sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.