Vařené kuře s vaječnou oblohou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 90 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 305.5 mg
- Draslík 718.1 mg
- Vláknina 1699.6 mg
- Vitamín A 1699.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřete vyjmeme vnitřnosti, propláchneme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší obdélníkové kousky. Houby namočíme na hodinu do vody, usušíme je promnutím v utěrce, odřízneme jim nožičky a nakrájíme na stejně velké kousky, jako jsme nakrájeli kuřecí maso. Mrkev oloupeme a nakrájíme na čtverečky 3 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší obdélníčky. Plod Ginkgo orestujeme na troše oleji po dobu 2 minut a poté oloupeme. Vejce rozklepneme na pánev s trochou oleje a necháme ztuhnout vcelku, poté jej nakrájíme na kosočtverečky, ty odložíme na konečnou ozdobu. Ingredience na kořenící omáčku smícháme.
-
2
Ve vroucí vodě necháme kuřecí kousky vařit 2 minuty, aby se maso lépe očistilo. Poté kousky kuřete vyjmeme a dáme do hrnce s vodou, ve které jsme rozmíchali polovinu připravené kořenící omáčky a přivedeme vodu s omáčkou a kuřetem k varu. Po dosažení bodu varu vaříme kuře na mírnějším ohni dalších 20 minut. Po těchto 20 minutách přidáme k masu zbytek kořenící omáčky a vaříme dalších 10 minut. Po této době přisypeme k vařícímu se pokrmu kousky mrkve, cibule a hub, vaříme už jen 10 minut. Když vývar zhoustne, přisypeme orestované plody Ginkgo a dusíme 3 minuty za stálého polévání, aby se plody Ginkgo leskly. Hotový pokrm servírujeme teplý, ozdobený kousky připraveného vejce.