Pomerančová omáčka k pudinku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 15 g Pomerančová kůra
  • 150 ml Víno bílé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 67.6 mg
  • Vláknina 795 mg
  • Vitamín A 795 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nad kastrol s vroucí vodou vložíme 4 žloutky, cukr a 150 ml suchého bílého vína. Šleháme 5 - 8 minut, než směs zpění a zhoustne. Odstavíme ze sporáku a přidáme nastrouhanou kůru z 1 pomeranče. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu