Paprikové lusky plněné krevetami
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Cibule
- 4 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 89.6 mg
- Draslík 341.3 mg
- Vláknina 6987.3 mg
- Vitamín A 6987.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozřízneme podélně na poloviny a spaříme vroucí vodou. Rozpálíme dvě lžíce másla, krátce na něm osmahneme utřený česnek, zázvor, ostatní koření a sůl. Přidáme uvařené, rozemleté maso a nadrobno rozsekanou cibuli.
-
2
Důkladně promícháme, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Necháme trochu vychladnout, poté směsí naplníme papriky, zbytek másla vložíme do misky z varného skla, necháme rozpustit, naskládáme naplněné papriky, vložíme ve vodní lázni do vyhřáté trouby a zprudka zapečeme. Ihned podáváme.