Dýňové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1360 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme semínka. Předehřejeme troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Obě půlky položíme rozříznutou částí na papír. Pečeme asi hodinu, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí. To bude přibližně za hodinu.
-
2
Z vychladlé dýně (abychom ji udrželi v rukou), vydlabeme dužinu, pokrájenou rozmixujeme na kaši, tu vložíme do velkého síta. Síto s dýňovým pyré zavěsíme nad velkou mísu tak, aby se jejího dna nedotýkalo. Dýňové pyré necháme v sítu přes noc v chladničce. Druhý den ho použijeme podle potřeby.