Zapečené krevety na banánech

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Banány
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 323 mg
  • Draslík 578.4 mg
  • Vláknina 8620.6 mg
  • Vitamín A 8620.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném másle. Cibuli nasekáme nadrobno společně s krevetami, následně orestujeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Po cca 15 minutách přidáme rozsekanou feferonku, utřený česnek, koření, worcesterskou omáčku, citronovou štávu, osolíme a vmícháme banány. Na mírném ohni zahříváme, občas promícháme, po chvíli navrstvíme na směs tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého na závěr vhodíme celé žloutky.

  • 3

    Ve středně vyhřáté troubě zapečeme do zlatova.

Komentáře k receptu