Zapečené krevety na banánech
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Banány
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 18 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 323 mg
- Draslík 578.4 mg
- Vláknina 8620.6 mg
- Vitamín A 8620.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném másle. Cibuli nasekáme nadrobno společně s krevetami, následně orestujeme na rozehřátém oleji.
-
2
Po cca 15 minutách přidáme rozsekanou feferonku, utřený česnek, koření, worcesterskou omáčku, citronovou štávu, osolíme a vmícháme banány. Na mírném ohni zahříváme, občas promícháme, po chvíli navrstvíme na směs tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého na závěr vhodíme celé žloutky.
-
3
Ve středně vyhřáté troubě zapečeme do zlatova.