Polévka miso se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 150 g Bambusové výhonky
  • 40 g Shiitake houby
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1547 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 14407.5 mg
  • Vitamín A 14407.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si houby shiitake, které vložíme na nádoby se studenou vodou a necháme 30 minut máčet. Potom scedíme a houby ještě dobře propláchneme proudem studené tekoucí vody. Odstraníme nožičky hub, které by v pokrmu byly příliš tuhé, hlavičky pokrájíme na proužky o síle asi 3 milimetry.

  • 2

    Omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na tenké proužky (můžeme krájet i pomocí škrabky). Bambusové výhonky krájíme na tenké plátky o tloušťce cca 2 milimetry a rozměrech přibližně 1 x 2 centimetry.

  • 3

    Připravíme wok, vlijeme olej, rozpálíme, nasypeme na něj pokrájenou zeleninu (mrkev, bambusové výhonky, cibulky) a zprudka opečeme. Potom zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit 10 minut. Tofu nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr, nasypeme je do polévky. Potom přidáme ještě pastu miso a promícháme. Polévku rozdělenou do talířů na ozdobu posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu