Polévka miso se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 97 g
- Sodík 1547 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 14407.5 mg
- Vitamín A 14407.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si houby shiitake, které vložíme na nádoby se studenou vodou a necháme 30 minut máčet. Potom scedíme a houby ještě dobře propláchneme proudem studené tekoucí vody. Odstraníme nožičky hub, které by v pokrmu byly příliš tuhé, hlavičky pokrájíme na proužky o síle asi 3 milimetry.
-
2
Omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na tenké proužky (můžeme krájet i pomocí škrabky). Bambusové výhonky krájíme na tenké plátky o tloušťce cca 2 milimetry a rozměrech přibližně 1 x 2 centimetry.
-
3
Připravíme wok, vlijeme olej, rozpálíme, nasypeme na něj pokrájenou zeleninu (mrkev, bambusové výhonky, cibulky) a zprudka opečeme. Potom zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit 10 minut. Tofu nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr, nasypeme je do polévky. Potom přidáme ještě pastu miso a promícháme. Polévku rozdělenou do talířů na ozdobu posypeme nasekanou pažitkou.