Francouzské smetanové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 42 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 129.6 mg
- Draslík 814.1 mg
- Vláknina 11220.2 mg
- Vitamín A 11220.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Zapékací misku vymažeme polovinou másla a začneme do ní postupně vrstvit střídavě brambory a cibuli. Každou vrstvu zlehka posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Začínáme i končíme vrstvou brambor. Poslední vrstvu zalijeme šlehačkou a pokapeme druhou polovinou másla. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu, dokud brambory nezačnou zlátnout.