Candát vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 1500 g Candát obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 700 ml Vývar rybí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1363 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 562.5 mg
  • Vláknina 4040 mg
  • Vitamín A 4040 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta vyvrhneme, oškrábeme, omyjeme a naporcujeme. Rybu vložíme do vroucího rybího vývaru, osolíme a povaříme 15 minut.

  • 2

    Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, nakrájíme na plátky a vařené brambory nakrájíme také na plátky.

  • 3

    Porce ryby vyjmeme, pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, plátky vařených vajec a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu