Candát vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1363 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 562.5 mg
- Vláknina 4040 mg
- Vitamín A 4040 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta vyvrhneme, oškrábeme, omyjeme a naporcujeme. Rybu vložíme do vroucího rybího vývaru, osolíme a povaříme 15 minut.
-
2
Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, nakrájíme na plátky a vařené brambory nakrájíme také na plátky.
-
3
Porce ryby vyjmeme, pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, plátky vařených vajec a přelijeme rozpuštěným máslem.