Vařená vejce na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 245.4 mg
- Draslík 329.3 mg
- Vláknina 3016.8 mg
- Vitamín A 3016.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem a krátce povaříme.
-
2
Vejce oloupeme, vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme na nudličky. Jakmile začne rajčatová směs houstnout, vmícháme bílky a opatrně vložíme žloutky. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.