Kari voňavé
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 11 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 420.3 mg
- Vláknina 12457.2 mg
- Vitamín A 12457.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli na plátky a smažíme cca 8 minut. Přidáme mletý zázvor, kmín, koriandr, rozetřený česnek, mleté chilli, pokrájené chilli papričky a smažíme 2 minuty. Přilijeme do pánve vodu a promícháme.
-
2
Brambory nakrájíme na plátky, přidáme je do pánve s cizrnou, a pod pokličkou dusíme 7 minut. Přilijeme do omáčky citronovou šťávu a zamícháme.
-
3
Cizrnové kari přendáme na talíře a okamžitě podáváme.