Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1043.2 mg
  • Vláknina 30010 mg
  • Vitamín A 30010 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 236.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku zelí nakrouháme najemno. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů. Smícháme vymačkanou pomerančovou šťávu, javorový sirup, olivový olej, pomerančovou marmeládu a směs osolíme.

  • 2

    Zelí promícháme s polovinou pomerančového nálevu, dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 15 minut, plech z vyndáme z trouby, na zelí nalijeme druhou polovinu směsi, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.

  • 3

    Zelí je hotové, když začne na okrajích hnědnout.

Komentáře k receptu