Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 5 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1043.2 mg
- Vláknina 30010 mg
- Vitamín A 30010 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 236.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávku zelí nakrouháme najemno. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů. Smícháme vymačkanou pomerančovou šťávu, javorový sirup, olivový olej, pomerančovou marmeládu a směs osolíme.
-
2
Zelí promícháme s polovinou pomerančového nálevu, dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 15 minut, plech z vyndáme z trouby, na zelí nalijeme druhou polovinu směsi, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.
-
3
Zelí je hotové, když začne na okrajích hnědnout.