Hovězí jazyk vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí jazyk
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 453 mg
  • Vláknina 7182.5 mg
  • Vitamín A 7182.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí jazyk si omyjeme pod tekoucí studenou vodou, přistavíme do studené vody a vaříme mírným varem do měkka.

  • 2

    Očištěnou a pokrájenou zeleninu k jazyku dáme vařit až v poslední půlhodině varu.

  • 3

    Uvařený jazyk dáme na chvilku do studené vody, aby se nám lépe loupal a poté nakrájíme na tenké plátky.

Komentáře k receptu