Hovězí jazyk vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 453 mg
- Vláknina 7182.5 mg
- Vitamín A 7182.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí jazyk si omyjeme pod tekoucí studenou vodou, přistavíme do studené vody a vaříme mírným varem do měkka.
-
2
Očištěnou a pokrájenou zeleninu k jazyku dáme vařit až v poslední půlhodině varu.
-
3
Uvařený jazyk dáme na chvilku do studené vody, aby se nám lépe loupal a poté nakrájíme na tenké plátky.