Rýže se zeleninovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 18 g
- Sodík 998 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 290.5 mg
- Vláknina 9014 mg
- Vitamín A 9014 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme.
-
2
Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. Potom slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Do misky vsypeme nakrájené papriky, nasekanou petrželku, cibuli, česnek a přilijeme trochu vývaru. Mixerem vše rozmixujeme na hladké pyré.
-
4
V kastrolu rozehřejeme olej a rýži na něm osmahneme. Vmícháme pyré a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme zbylý vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže a vstřebání tekutiny.