Rýže se zeleninovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 ml Voda pitná
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 290.5 mg
  • Vláknina 9014 mg
  • Vitamín A 9014 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme.

  • 2

    Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. Potom slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Do misky vsypeme nakrájené papriky, nasekanou petrželku, cibuli, česnek a přilijeme trochu vývaru. Mixerem vše rozmixujeme na hladké pyré.

  • 4

    V kastrolu rozehřejeme olej a rýži na něm osmahneme. Vmícháme pyré a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme zbylý vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže a vstřebání tekutiny.

Komentáře k receptu