Okoun vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 800 g Okoun říční
  • 1500 ml Voda pitná
  • 5 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1031 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 334.4 mg
  • Vláknina 4040 mg
  • Vitamín A 4040 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Máme-li okouna malého, použijeme dva. Rybu zalijeme vodou, osolíme, okyselíme a povaříme 10 až 12 minut. Podle velikosti ryby.

  • 2

    Okouny vyjmeme, odřízneme ploutve, hlavu, stáhneme kůži, pokapeme citronovou šťávou, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

  • 3

    Jako příloha mohou být vařené nebo smažené brambory. Rybu můžeme také podávat s chlebem.

Komentáře k receptu