Okoun vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1031 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 334.4 mg
- Vláknina 4040 mg
- Vitamín A 4040 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Máme-li okouna malého, použijeme dva. Rybu zalijeme vodou, osolíme, okyselíme a povaříme 10 až 12 minut. Podle velikosti ryby.
-
2
Okouny vyjmeme, odřízneme ploutve, hlavu, stáhneme kůži, pokapeme citronovou šťávou, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
-
3
Jako příloha mohou být vařené nebo smažené brambory. Rybu můžeme také podávat s chlebem.